Romica Prihor

Cum faci update pe un smartphone android ce ruleaza un custom rom.

Update android pe custom rom.


Pentru ca am intalnit si persoane care nu stiu sa faca un update (cand el apare) daca au un custom rom si implicit un custom recovery flash-uit pe device-ul lor, astazi am zis sa vin in ajutorul lor si sa explic pasii de update prin custom recovery TWRP.
Eu am facut aceasta operatie pe trei custom rom-uri diferite si anume, Lineage OS, Restruction Remix OS si crDroid, rom-ul pe care-l utilizez la momentul de fata pe un Htc M9.

Stati fara grija ca dupa acest update nu ve-ti pierde absolut nimic, vor ramane intacte si fisierele media (poze si video) dar si toate setarile si aplicatiile care le-ati avut inainte.




Pasii nu sunt complicati, prima data intram in setarile rom-ului, exemplu meu in crDroid



 si aici dam tap pe verificare actualizari, dar aici in meniu de deasupra OTA doar o sa va arate (daca exista) noua versiune, ca sa o puteti descarca si actualiza, tot aici mergem un pic mai jos la meniul download unde ne va arunca direct pe site-ul developer-ului acelui rom, exact si pe modelul vostru de telefon, iar voua nu va ramane decat sa descarcati acel rom nou (doar rom-ul nu si gapps-ul). ..(vezi foto).






Dupa ce ati descarcat rom-ul, inchideti telefonul dupa care intram in modul recovery, vedeti pe net cum se intra in recovery pentru modelul vostru, dar de obicei cam la mai toate telefoanele tineti apasat in acelasi timp tasta volum+ si tasta power, iar cand a aparut sigla telefonului dam drumul doar tastei power pana la afisarea siglei a meniului recovery TWRP dupa care dam drumul si tastei +.

Odata intrati aici nu va ramane decat sa intrati in meniul install in folder-ul download, pentru ca acolo sa descarcat rom-ul vostru, aici dam tap pe rom-ul cu pricina urmat de slide-ul de confirmare a flash-uirii si asteptam sa se termine operatiunea de update. Dupa care bootam normal in sistem. 
La deschidere sa nu va speriati cand o sa ajunga la sigla rom-ului ca o sa dureze ceva timp (5-15 minute) pana se initializeaza prima incarcare a sistemului.

      ATENTIE.

Nu este nevoie si de flash-uire a gapps-ului si nici de wipe cache dalvik, Wipe cache dalvik o puteti face ulterior dupa prima bootare. Iar totusi inainte de a va apuca de toata treaba asta cu update-ul, e bine sa faceti tot din recovery TWRP un backup pentru siguranta voastra in caz ca gresiti ceva sa va puteti intoarce la sistemul vostru de dinainte.


Asta a fost tot, succes la update. Daca aveti intrebari le astept in rubrica de comentarii.







Niciun comentariu: