Romica Prihor

Windows 10 personalizat cu *NTLite* pentru calculatoare chiar si cu 1 Gb ram.


Creaza-ti singur propriul tau Windows 7, 8, 8.1 sau 10 personalizat mai rapid si mai lite.

Pentru ca nu toti avem un PC-uri foarte performant dar dorim sa ne instalam si sa fim la zi cu ultimul sistem de operare a celor de la Microsoft (windows 10 creators update). Astazi vreau sa va prezint programul NTLite care ne permite sa ne costumizam singuri Windows-ul astfel sa-l facem mult mai lite dupa care sa-l facem in imagine ISO pentru al pune pe un stick si sa-l instalam la nevoie. Eu unul sincer am facut de la 0 un windows 10 care in loc de 4,5 gb cat are in mod normal windows-ul 10, eu am reusit sa-l fac de doar 1,4 gb, dupa care l-am instalat pe un pc cu un procesor dual core si 1 Gb ram, si rula in conditii optime si foarte rapid.
Setup-ul de instalare Windows nu ne oferă prea multe opțiuni de personalizare. Deși este posibil pentru a activa sau dezactiva anumite funcții, sunt totusi prea putine.


Care este scopul de a instala suport Bluetooth, de exemplu sau imprimanta sau fel de fel de servicii, driver si componente inutile introduse de cei de la Microsoft in fel de fel de scopuri, s.a.m.d. dacă știi că nu ai nevoie de ele. Poate ai sa te intrebi, dar cu ce ma deranjeaza aceste componente daca sunt acolo? ei bine toate la un loc ocupa spatiu pe disk dar si resursele calculator-ului astfel incetinand-ul. NTlite este un program pe care-l puteți utiliza în acest scop.


NTlite poate fi instalat, sau rulat ca o versiune portabilă, după ce ați pornit pentru prima dată când alegeți o instalare Windows pe care doriți să îl personalizați.

Programul suporta toate versiunile de Windows începând inclusiv de la Windows 7 si pana la Windows 10 pe 32 si 64 biti, si este ușor de utilizat chiar și pentru utilizatorii neexperimentați, dar trebuie remarcat faptul că îndepărtarea anumitor componente/servicii in necunostinte de cauza, poate duce la probleme mai târziu (destabilizarea sistemului sau o functionare defectoasa).

Notă : Totusi unele opțiuni sunt rezervate pentru versiunea comercială, dar si cu cea free se poate costumiza foarte mult.

Ca sa puteti modifica un windows mai intai trebuie sa dezarhivati imaginea ISO cu windows-ul pe care vreti sa-l modificati.
Dupa ce ati deschis programul NTLite dati click pe tabul add pentru a introduce windows-ul, folderul rezultat din dezarhivarea imaginii ISO. (vezi imaginea de mai jos)




Mai apoi daca nu vedeti folderul adaugat, dati dublu click pe „C: \ Usser“ pentru a vedea sistemul de operare adaugat si din nou dublu click pe sistemul de operare pentru al incarca in program si al putea modifica dupa preferinte.




Dupa aproximativ un minut (in functie de performantele pc-ului vostru) de la dublu click-ul aplicat pe sistemul de operare o bara laterală pe partea stanga afișează opțiunile de personalizare disponibile.


Personalizeaza componente Windows cu NTLite.

Eliminările/Removals : Liste de componente Windows , inclusiv nume, note și dimensiuni. Componentele includ caracteristici și instrumente , cum ar fi drivere, accesorii sau suport hardware. Dacă nu utilizați screensavere, Bluetooth sau floppy disk - uri, aveți posibilitatea să dezactivați acestea de aici.
Caracteristici/Features : Aceasta este lista de caracteristici pe care utilizatorii de Windows o poate activa sau dezactiva si din „caracteristici Windows“ panoul de control .
Actualizări/Updates : pachete lingvistice și remedierile rapide pot fi adăugate aici.
Drivere/Driveres : Suport pentru drivere suplimentare pot fi adăugate sau scoase în acest meniu.
Setări/Settings : O varietate de preferințe , cum ar fi AutoPlay, auto-repornire și servicii pot fi personalizate aici.
Trucuri/Tweaks : modifica setarile standard, exemplu procese care pornesc odata cu windows-ul.
Post-instalare/Post-Setup : Adăugați comenzi și instalari de aplicații care sunt executate după ce se termină instalarea si configurarea sistemului de operare.


Dupa ce ati terminat toate modificarile de facut, nu trebuie decat sa apasati ultima obtiune din acest panou, adica Apply.1, mai apoi Create ISO,2 si ultima Proces,3. (vezi imaginea de mai jos) si sa alegeti locatia unde sa se salveze imaginea ISO rezultata mai apoi sa asteptati ca procesul sa se termine. Durata de procesare variaza in functie de performantele PC-ului vostru.



Cam asta a fost tot. Succes si fiti cu bagare de seama ce si cum modificati pentru a nu avea probleme mai tarziu.


        Link de descarcare. NTLite.




Niciun comentariu: