Romica Prihor

Transfer de fisiere simultan intre mai multe PC-uri si sisteme de operare cu *FileDrop*

Simplu si rapid cu Filedrop.


Airdrop Apple a fost proiectat pentru a simplifica procesul de a transfera fișiere între Mac-uri într-o rețea cu fir sau fără fir. Problema este că sunteți limitat doar la Mac-uri asa ca dezvoltatorii s-au gandit la piață pentru a oferi o aplicatie similară pentru o cât mai mare gamă de dispozitive și platforme.



Filedrop, caci despre el vreau sa va vorbesc, este un astfel de dispozitiv, iar în prezent funcționează atât pentru Windows, Mac, Android si iOS astfel încât este perfect pentru partajarea de fișiere rapid într-o rețea mixtă. La fel ca Airdrop, funcționează pe o singură rețea locală, cu ambele calculatoare conectate prin fir sau fără fir (wireless) important este ca ambele device-uri sa fie conectate la aceiasi retea. Odata instalata si apoi lansata acesta aplicatie pe ambele dispozitive, aceasta va scana pentru a identifica computerele din retea pe care ruleaza FileDrop, apoi va afisa care sunt computerele din retea intre care puteti face sharing de fisiere. cu un simplu drag and drop. Pentru a transfera un fisier intre un PC si un Mac (sau intre doua Mac-uri sau intre doua PC-uri/PC-uri si device-uri mobile sau intre mai multe sisteme simultan, inclusiv sisteme mobile cum ar fi Android sau iOS), pur si simplu trageti fisierul peste fereastra FileDrop.






In mod implicit, toate fișierele sunt transferate în folderul Descărcări - aveți posibilitatea să modificați această prestabilită, făcând clic pe butonul din partea de jos a ferestrei Filedrop sau faceți clic pe numele folderului în declin / Acceptare de dialog pop-up pentru a schimba numai pentru fișierul curent.


De retinut: La prima rularea a aplicatiei, aveti grija sa acordati pentru FileDrop permisiuni de acces in firewall-ul Windows-ului, iar pe Mac activati optiunea de rulare a aplicatiilor descarcate de pe Internet localizata in System Preference > Security and Privacy.


Aici va las link-ul de descarcare tot ce trebuie este sa dati click pe cele trei liniute din stanga sus a site-ului si sa alegeti pentru ce sistem de operare doriti.



 Descarca de aiciFiledrop.



Aveti un video demo aici, se aplica aceleasi operatii cu orice device si sistem de operare.








Niciun comentariu: