Romica Prihor

Facebook aplicatia cu cel mai mare consum de resurse. O alta alternativa de luat in seama pe android.


 De-a lungul timpului am tot auzit persoane care se plang (si au mare dreptate pentru ca se stie ca cea mai prost optimizata aplicatie pentru android este facebook-ul) ca este greoaie si incetineste telefonul si mai deasupra de toate, este un foarte mare consumator de baterie, "si asta foarte adevarat". De aceia m-am hotarat sa caut mai multe alternative (aplicatii) care sa fie cat mai aproape de aplicatia oficiala de facebook dar care sa nu fie o asa mare consumatoare de resurse.
 Pot sa spun ca am testat in decursul a doua luni jumate, mai multe aplicatii cum ar fi:
Facebook lite, Fast for facebook, Metal for facebook, Tinfoil, Toffeed, Swipe, Hermit dar la fiecare dintre ele le-am gasit cate un mic neajuns in opinia mea, si in acelasi timp si in pretentiile utilizatorilor care vor sa aiba absolut tot ceea ce ofera aplicatia oficiala.
 Sa nu ma intelegeti gresit, toate aplicatiile enumerate mai sus si care le-am si testat, cu siguranta sunt mult mai bune, mai ales prin prisma faptului ca au un consum de resurse muuult mai mic decat aplicatia clasica de facebook, Poate pe voi va satisface pe deplin daca nu sunteti chiar foarte pretentiosi.
 Aplicatia de care vreau sa va vorbesc astazi, se numeste  Folio for Facebook, care se gaseste in Magazin Play si care am testat-o timp de doua saptamani si mi s-a parut cea mai ok din punctul meu de vedere si nui lipseste nimic, fapt cara ma facut sa si raman la ea pentru ca indeplineste cel mai bine pretentiile mele si cred eu ca si multora care o vor incerca. Exista si varianta platita dar eu zic ca e suficienta asta free.






 Folio for Facebook este o aplicatie de doar 10 Mb si care dupa instalare ocupa numai 17 Mb, deci eu cred ca este extrem de putin in comparatie cu aplicatia oficiala (Facebook) care ocupa undeva la 430 Mb.



 Aceasta aplicatie mai are si un alt mare avantaj pentru ca ea are inclus si Google+, Twitter, si Insragram care se pot si dezactiva individual daca nu le utilizati




Mai are inclus si functia de parolare, deci iarasi un mic plus si este foarte foarte costumizabila. cateva functii ar fi: marirea textului pentru o mai buna navigare pe timp de noapte si nu numai, schimbarea totala a interfetei aplicatiei, schimbarea fundalului, oprirea sau pornirea notificarilor si multe altele dar care va las pe voi sa le descoperiti.







 Aceasta aplicatie are si notificari in timp real care functioneaza foarte bine mai putin cea de mesaje din messenger. Am mai cautat pe web detalii despre functia asta si alti utilizatori spun ce le functioneaza foarte bine. La mine aceasta aplicatie a fost testata pe 3 device-uri diferite (un Samsung s6 un Sony z3 si un Xiaomi Mi4) si vreau sa spun ca daca primeam un mesaj pe messenger-ul facebook-ului nu primeam notificare in bara de notificari, in schimb cand intram in aplicatia propriu zisa Folio acolo eram notificat cum ca am un mesaj.
 Dar pana la urma am rezolvat si problema asta care pe multi iar face sa renunte la aceasta aplicatie ne avand aceasta facilitata de notificari in timp real, asa ca in setarile aplicatiei se poate schimba messenger-ul incorporat.



 Testandu-le pe toate cele incluse acolo, cea care a trecut testul cu brio si notificandu-ma in timp real, a fost messenger lite. Aceasta aplicatie inca nu este disponibila pentru tara noastra dar o puteti
descarca de aici.  Si aceasta aplicatie este una foarte mica de 5 Mb si dupa instalare de 16 Mb fata de messenger-ul oficial care ocupa undeva la 150 Mb.
 Si uite asa ambele aplicatii (Folio + massenger lite) la un loc ocupa in jur de 30 Mb fata de cele oficiale care insumate se apropie de un 600 Mb.
 Dar cel mai important lucru in afara de cat spatiu ocupa in telefon este ca Folio for Facebook inpreuna cu messenger lite au un consum de resurse (memorie ram, procesor si baterie) cu muult mai redus.
 Mai departe va las pe voi sa o testati si eventual daca intampinati ceva neplaceri sau alte detalii sa-mi spuneti in rubrica de comentarii,


Am adaugat un nou articol cu o alta aplicatie mai buna si mai completa AICI.








Niciun comentariu: