Romica Prihor

Afla dacă ți-a fost spart contul de Facebook. (simplu si usor)



Azi vă propun o modalitate foarte simplă, pe care nu prea multi o cunosc, si prin care,folosindu-ne de informațiile puse la dispoziția utilizatorilor chiar de catre Facebook, putem vedea dacă ne este sau nu, compromis contul.

Cel mai probabil, făptașul nu va lăsa urme vizibile după spargerea contului, acesta preferând,  să vegheze linistit în tăcere.

Deci cum afli dacă ai contul compromis.


Facebook vă pune la dispoziție un instrument ușor de folosit prin care voi puteți imediat descoperi când și de unde contul vostru a fost accesat fraudulos. Practic, acest instrument vă arată locațiile de unde contul Facebook a fost accesat (pe baza adresei IP), browserul și sistemul de operare de pe care s-a făcut accesarea, precum și ora. Pe baza acestor date voi vă puteți da seama dacă există accesări nestiute de voi. Principiul este ca: dacă tu locuiești în Constanta, accesezi contul Facebook de pe Windows 8, folosind browserul Mozila și vei decoperi că au existat accesări din Brasov, de pe Windows 7, cu browserul Chrome, mai mult ca sigur contul ți-a fost spart. Un indiciu foarte important este ora la care accesarea s-a realizat. Dacă contul tău a fost accesat de exemplu la ora tarzie in noapte și tu la ora respectivă dormeai, acesta este un alt semn clar de spargere a contului.

Așadar, cu puțin efort, puteți verifica cine vă spionează. Nu trebuie decât să mergeți la setările contului, la secțiunea securitate (vezi imaginea de mai jos).


La final Te rog distribuie articolul mai departe sa fie util si altora, nu tine numai pentru tine.



Niciun comentariu: