Romica Prihor

Distributie Linux cu interfata grafica de Windows. -Chalet OS.

Chalet OS.


Chalet OS este o distributie gratuita de Linux realizata pentru cei care vor sa treaca de la Windows la Linux dar nu se pot acomoda cu o alta interfata decat cea de windows. Interfata grafica seaamana foarte mult cu cea din Windows 7. La capitolul cerinte de sistem aflati ca Chalet OS cere foarte putine resurse, pentru a rula in conditii optime.  Necesarul minimum fiind de: procesor de 1 Ghz, 256  RAM sau 512 RAM live CD sau live stick. Spatiu de stocare 8GB si o placa video decenta capabila de o rezolutie de 1024 cu 768. Driverele se instaleaza automat odata cu distributia de Linux.
Desigur, sunt multe distribuții special adaptate celor care vor să migreze, dar ChaletOS are ceva în plus. Elementul care îl face special este faptul că prin modul în care sistemul se prezintă la nvel grafic, acesta este foarte apropiat de Windows. As putea spune, fără să exagerez, că seamănă izbitor de bine atât cu Windows 7 cât si cu Windows 8. Echipa de dezvoltare a făcut din acest punct de vedere un lucru extrem de bun și, de ce nu, interesant și binevenit. Să nu uităm totuși că Chalet OS nu este Windows, ci Linux, adică schimbă radical aerul, pregătind utilizatorul pentru un sistem de operare adevărat a cărui menire nu este să îl stoarcă de bani ci să îl ajute, și, culmea, gratuit.

 Un mare atu este ca spre deosebire de Windows, Chalet OS poate rula direct de pe un DVD sau Stick USB, putand astfel sa-l testati si mai apoi sa-l instalati pe curat sau in dual boot.
Chalet OS vine cu o serie de aplicatii gen, KWS Office (in loc de Libre Office), PopcornTime Mozilla Player, Pidgin, Thunderbird Mail, GIMP, Grate Little Radio Player, Transmission etc. Acesta are distributie si pentru 32 si 64 de biti.

 Sfatul meu daca sunteti incepatori in ale Linux-ului este sa-l rulati cateva zile de pe un Live Stick, e mai rapid decat de pe un DVD si daca va place, cum am spus si mai sus sa-l instalati ori pe curat ori in dual boot.

 Cateva screenshot-uri cu sistemul de operare sa va faceti o idee, dupa care va las si link-ul de descarcare mai jos.






Si asa arata desktop-ul meu personal cu Chalet OS, i-am schimbat pana si iconita de start cu una de windows 10, pentru a va arata cat de tare se poate customiza acest sistem de operare.





               Link descarcare_ Chalet OS

 

Niciun comentariu: