Romica Prihor

Android pentru PC cu Remix OS. "Un android cu puterea unui desktop".


Remix OS 2.0 va fi disponibil, gratuit, de la jumatatea acestei luni in varianta pentru PC. Cei care prefera varianta pentru procesoare ARM nu prea vor avea acces la ea, deoarece asta este destinata doar producatorilor de sisteme.

Cum poate știți, Android este un sistem de operare ce rulează pe sistemele bazate pe arhitectura hardware ARM 32 sau 64 de biți, în funcție de procesorul utilizat pe dispozitiv.


Android -x86 este un proiect foarte îndrăzneț ce are ca scop portarea sistemului de operare Android pe sistemele hardware ce folosesc arhitectura PC și anume x86, fie ea pe 32 de biți sau 64 de biți.
Remix OS, un sistem de operare ce are la bază proiectul Android-x86 îmbunătățit și optimizat pentru a putea fi folosit într-un mode extraordinar pe orice laptop sau PC ce are un procesor Intel sau AMD.
Remix OS este un proiect al Jide Technology, companie fondată de foști angajați ai Google. Aceștia au dezvoltat noul sistem de operare mulțumită parteneriatului avut cu inițiatorii și susținătorii proiectului Android-x86.
Aceasta noua versiune va oferi acces la ecosistemul Android și anume la Google Play Services și va oferi o experiență clasică sistemelor desktop cu o interfață bazată pe ferestre. Sistemul de operare include mai multe funcționalități ce nu ar trebui să lipsească oricărui sistem de operare și ne aduce un design foarte frumos. Aplicațiile Android vor rula simplu și nativ în ferestre oferind o nouă experiență a unui nou sistem de operare. Versiunea curentă a Remix OS este bazată pe Android 5.0 Lollipop dar compania promite deja actualizarea la Android 6.0 Marshmallow.
Sistemul de operare poate fi utilizat foarte simplu pe lângă sistemul de operare principal, acesta poate fi instalat pe orice unitate de stocare USB 3.0 sau poate fi folosit ca și sistem de operare principal sau in dual boot.

Remix OS 2.0 și că noua versiune a sistemului de operare destinat sistemelor desktop va fi disponibilă, gratuit, oricărui utilizator începând cu data de 12 Ianuarie.

UPDATE. 2017. puteti descarca de aici RemixOS. 3.0

           Mai jos am pus un video demo cu sistemul de operare adus azi in discutie.
   
         

Niciun comentariu: